רגע יש גם את הפוסטים האלה:

6 Comments

  1. הפרולוג, אגב, בהחלט ראוי לקריאה. גם אם סרטי\ספרי בית מטבחיים אינם לטעמכם.

  2. אם אתה חושב שזה יותר מדי תיאורים כנראה שלא קראת את סידרת הספרים של מלניום שם הם מתארים לך כול דבר ודבר.

    אני יכולה להגיד לך שבתור קוראת שהסגנונות האהובים עליי הם מתח פעולה אקשן כול הקטע הזה של מסתורין סוחף אותי אליו ברגש הספר הזה ריתק אותי אליו ולא היה דבר אחד אחר שעניין אותי חוץ ממנו הוא הדהים אותי.

    אני לאומתך התעמקתי בפרטים ובעניין השמות כי מבחינתי הם היו משמעותיים.
    ברגע שאתה בא לספר בגישה שהוא מלא ולא ממש מעניין אבל יכול להיות סרט אתה בעצם יוצר סוג של אוקסימורון.

    אני יכולה להגיד שהספר הזה היה בין הספרים האמריקאים היחידים שקראתי ושהוא סחף אותי אליו ולא יצא לי מהראש עד הרגע שסיימתי לקרוא אותו.

  3. אני חושבת שאסף צודק, גם אני רכשתי את הספר בסטימצקי, לרוב אני נרדמת אחרי העמוד הראשון שאני קוראת בספרים ולכן ביקשתי מהמוכרת המלצה לספר בדיוני וסוחף, ההתחלה של הספר אכן הייתה סוחפת ומעניינת עד שבאיזשהו שלב הרגשתי שאני קוראת תסריט של סרט סיגנון B MOVIE, הייתה שם יותר מידי ירידה לפרטים לא רלוונטים בליווי מושגים מדעיים הזויים שעוד מצריכים אותי לפתוח בסמוך גם מילון אוקספורד…. למי שלא קרא את הספר אז לא אציין את התפנית של הסיפור שהחלה לקראת הסוף אבל באמת באיזשהו שלב כבר התחלתי לתהות מה עישן הסופר כשהוא כתב את הספר, הדימיון שלו באמת פורה, בוא נגיד שזה הרבה מתחת לרמה של פארק היורה ואווטר, ספר מאכזב לצערי….

  4. זהו אולי לא אחד מספרי המדע בדיוני/מתח/אימה/הרפתקאות/מדע פופולרי הטובים שקראתי, אך הוא בהחלט ספר מרתק ומומלץ. יש הרבה ירידה לפרטים לא חשובים, ומתישהו זה כבר יותר מצחיק מאשר מטריד, אבל גם סופרים אחרים עושים זאת לעיתים [קלאב קאסלר למשל אלוף העולם בפרטים לא חשובים]. הרעיון הכללי גאוני לדעתי, עולם אבולוציוני מקביל לשלנו כאן על כדור הארץ? איך לא חשבו על זה קודם?! [ואולי כן ואין לי מושג…] בכל מקרה נהנתי מהספר, הוא מותח עד סופו למרות שהתפנית בעלילה ברורה עוד מהעמוד הראשון בערך, כתוב בצורה קולחת יחסית ואפילו באופן מפתיע קצת ביקורתי כלפי החברה האמריקאית.

    כמו כן ניסית לחפש את האי הנדרס בגוגל ארץ לפי הקאורדינטות בספר, גורנישט מן גורנישט כמובן, אבל זה מעניין באמת יש אזור עצום בדרום האוקינוס השקט שאין בו כלום.
    דרך אגב, האי שהכי מרוחק מכל יבשה אחרת בעולם [במציאות] או טריסטאן דה קוניה באטלנטי.

  5. חיקוי לא מוצלח של קרייטון, שנכתב אך ורק כדי להיות סרט.
    אבל אני חייבת להודות שנראה לי שבתור סרט (בהנחה שנזכה לבמאי ושחקנים טובים) הוא יהיה מעולה.

  6. אני חושבת שאתה טועה בקשר לערכה שלך כלפי הספר אני קראתי אותו במשך היומיים האחרונים ונהנתי מעוד היו שם כמה פרטים מיותרים אך אם מדלגים על דברים לא נחוצים ומקצרים את הספר ב כ20 עמודים שאר התוכן ניפלא בהחלט וראוי לקריאה מעמיקה.
    בספר יש דמויות עמוקות רבות שמקריאה ראשונה קשה להבחין בהם,כמו כן בספר לא הכל הולך בקו ישר ויש כמה תפניות חדות.
    הופתעתי מעוד מהתגובות הרעות עליו ואני ממליצה בחום על קריאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.