רגע, את אלה כבר קראת?

10 תגובות

  1. לא יודע, לא ממש התחברתי,
    מה הרעיון של הסיפור? סיפור בתוך סיפור בתוך סיפור? אפילו מד"ב בקושי בגלל סופרגירל והחייזרית עם 6 עיניים?
    חלש…

  2. לא מסכימה בכלל. סיפור מאד יפה, והקונספט מעניין. הייתי משנה אותו קצת אבל לא פוגעת במבנה של סיפור בתוך סיפור.

  3. אבל מה המטרה של סיפור בתוך סיפור? אף סיפור בפני עצמו לא מחזיק מעמד, כולם הם רק סצינה בודדת. והחיבור שלהם פשוט לא יוצר שום דבר- את הסיפור הזה אפשר לתמצת במשפט "הלבנה מרגיעה דמות על ידי סיפור בתוך סיפור בתוך סיפור" בלי לאבד שום משמעות. עד כמה שהצלחתי לזהות.

  4. הסיבה שבחרתי במבנה של "סיפור בתוך סיפור" היא שאף אחת מהדמויות לא מרגישה בנוח לדבר על הסיפור שלה, ולכן היא מדברת על מישהי אחרת. באמצעות הסיפורים הזמן נע לאחור, כאשר כל סיפור הוא אכן סצינה בודדת שמטרתה להציג קושי אחר בהתמודדות של קורבנות אונס עם הצלקת שנותרה בהם. סופרגירל נמצאת במצב בו האנס כבר נכלא, ולמרות שהיא סופרגירל, היא לא מצליחה להתגבר והזיכרונות מחזירים אותה לעבר (ומכאן הסיפורים מתחילים לחזור אחורה בזמן). הסוכנת החשאית מראה שסיפורה אינו חשאי כשהיא נאלצת לדקלם אותו בבית המשפט כאילו זה הדיווח היבש שהיא נותנת בנוגע לאיש שהיא והשותף שלה עוקבים אחריו. הרופאה בחללית נמצאת בנקודה שבו היא עצמה מרגישה חולה. היא מרגישה פחד ואשמה, ולא מסוגלת לדבר על מה שקרה לה. היא מוצאת מישהי שעברה דבר דומה (החייזרית שמייצגת זרות, חוסר-שייכות, זו התחושה השנייה שבדרך מלווה את האשמה העצמית…) ומשתפת אותה. התמונה האחרונה היא של המעודדת התמימה שמזמזת לעצמה שיר וכלל לא יודעת מה מצפה לה.

  5. אני חייב להודות שעד שלא אמרת בפירוש את המילה אונס, שום דבר בקריאה של הסיפור לא כיוון אותי לשם. הייתי צריך לקרוא עוד פעם את הסיפור ואפילו בקריאה מודרכת הרמזים היו מאד, אולי אפילו יותר מדי מוסתרים.

  6. לכל מי שעבר\ה חיברות נשית ברור לגמרי על מה הסיפור בערך מהפסקה השניה (עם חשדות כבר בראשונה), והסיפור ברור וחזק.
    גם לחלק מאלה שעברו חיברות גברית אבל הצליחו לחשוב מחוצה לה…

    ולעומתן יש את מי שלא הבינו בכלל. כולי תקווה שהם יתחילו, אולי, לחשוב… שהסיפור הזה, קטן ומד"בי, יגרום להם להבין שיש עולם אמיתי שלם שהם עיוורים לו, ושקיים בצורה הכי ברורה וחותכת עבור חצי מהאנושות.

  7. גם לי התימה הייתה ברורה, כבר מההתחלה. ודווקא ממקום אחר לגמרי.
    המבנה מוצלח בעיני, ויש גם התייחסות להמון זוויות של הנושא.

  8. מירבי, לא ידעתי שאת יודעת לכתוב בצורה כ"כ מקצועית…ומרגשת! סיפור מאוד יפה והבנתי אותו מייד בהתחלה! מה שמסופר שם זה פשוט לא יאמן ומזל שהיה לסופרגיל את החוכמה והאומץ לעשות את מה שעשתה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.