פיצה – המתכון של Boojie


פורסם ביום יום ראשון, 14 בנובמבר 2004, בשעה 1:28
שייך למדור מיוחד

מאת

אין קיום לפורום בלי מפגשי פורום, ואין קיום למפגשי פורום בלי פיצה. "בלי פאניקה" שמח להציע לקוראיו את הפיצה האולטימטיבית, פרי הגותה של האלה הוורלונית הבכירה במזרח התיכון.

מתכון זה מבוסס על כמה שנים של ניסויים, בעזרת מתכונים שנלקחו מספרי בישול, אתרי אינטרנט וחברים, ושולבו לתוצר סופי מוצלח למדי.

בצק:

(לכיסוי 2-4 תבניות תנור מלבניות גדולות, לפי עובי הבצק החביב עליכם):

  • קילו קמח
  • כף שמרים יבשים או חבילה שמרית
  • שניים ורבע ספלים מים חמימים (שלושת רבעי ספל מים בטמפרטורת החדר + רבע ספל מים רותחים נותנים את הטמפרטורה הנכונה)
  • כף שטוחה מלח
  • כף שטוחה סוכר
  • חצי כוס אבקת חלב (לא חובה, אבל משדרג להפליא את הבצק. די קשה להשיג בימינו – בפורום.קון האחרון לא היה)
  • חמש כפות שמן זית

תוספות אפשריות לבצק (אפשר להוסיף אחת מהן, את שתיהן או אף אחת מהן – מוסיפות פריכות לבצק):

  • חצי חבילת אבקת אפיה (בנוסף לשמרים!)
  • 2-3 כפות קמח תירס

אם יש מיקסר: שמים הכל במיקסר עם קרס לישה, לשים עד שדפנות הקערה נקיות. אם אין מיקסר: אין לכם מזל. לשים ידנית עד אותו שלב.

שמים בקערה קצת שמן זית, מגלגלים בו את הבצק, מכסים במגבת. מתפיחים עד גודל כפול. לשים קצת, מתפיחים שוב עד גודל כפול. מרדדים ל-2-4 תבניות לפי העובי הרצוי (אני מחלקת כמות כזאת ל-3).

אני מכינה תחתיות בצק מראש להכנה מהירה. זה קצת מוריד נקודות מהתוצאה הסופית, אבל יעיל מאד למסיבות ולהקפאה. במקרה זה, מתפיחים אותו ככה עוד כחצי שעה, מנקבים בו חורים עם מזלג (נגד בועות), אופים ב-220 מעלות (תלוי בתנור). כשרוצים להגיש לוקחים תחתית כזאת, שמים עליה רוטב, גבינה, תוספות ואופים ב-250 מעלות עד שהגבינה מבעבעת.

להכנה מיידית עם כל הקונסטרוקציה (ההכנה הקלאסית), שמים על הבצק רוטב, גבינה, תוספות, ומתפיחים ככה כחצי שעה. אופים ב-250 מעלות (שוב, תלוי בתנור – הכי טוב בתנור עם טורבו) עד שהשוליים זהובים בהירים והגבינה מבעבעת.


רוטב:

(מומלץ מאד להעדיף את האפשרות הראשונה)

  • קופסת עגבניות כתושות ברסק (400 גר', של "טל")

או –

  • קופסת עגבניות מרוסקות (800 גר', של "טל")

או –

  • שתי קופסאות רסק עגבניות מדוללות בכמות זהה של מים
  • אורגנו
  • שמן זית

מערבבים, מורחים בנדיבות על הבצק


גבינה:

  • חצי גבינה צהובה (עמק או גלבוע), חצי מוצרלה גד. מוצרלה לבד זה נורא אנמי, צהובה לבד זה די גס ומלוח מדי. ביחד זה צירוף נהדר. ואני שמה הרבה גבינה.

תוספות:

  • בשרי: סלמי איטלקי חתוך לרצועות + קבנוס פפרוני פרוס בפרוסות אלכסוניות (מומלץ)
  • צמחוני: פטריות, בצל, זיתים, עגבניות… נו, אתם לא צריכים אותי בשביל זה. ומי שיגיד "אננס" יחטוף.
  • נטול עגבניות: בצל קצוץ מעורב במלח ובשמן זית. מפזרים בנדיבות על הבצק. אפשר לאפות ככה (מעין פוקצ'ה, לרגישים למוצרי חלב) או לשים למעלה גבינה.



תגובות

  1. מאת דור:

    אני צריך תבלין להכנת התיבול החיצוני לפיצות מוכנות…
    הכוונה.. כל פעם שקונים פיצה במסעדות אז מקבלים בקופדאות שקיות תיבול..
    לאלו אני מתכוון ! מה המתכון??

    תודה, דור

הוספת תגובה