רגע, את הפוסטים האלה כבר קראת?

15 Comments

  1. תודה. לא באמת תכננתי לראות אותו, בעקבות הדבר המביך שיצא לפני כמה שנים, ועכשיו אני יודע שהחלטתי נכון.

  2. התגובה כוללת ספוילרים
    .
    .
    .
    .
    .

    את יודעת, בתור מעריץ מושבע אשר חיכה ארבע שנים תמימות לסרט הזה, אני חושב שבנוסף לכל הדברים שציינת (ואני מסכים עם רובם), היה ניתן גם לשבת עשר דקות כדי לכתוב תפקיד נבל שעדיין לא השתמשו בו. קאן של גרסת המקור היה גבר גבר שרמנטי, בריון אמיתי, חכם בטירוף וסוחף. אם צפית ב – "space seed" בסדרה המקורית שם הוא מופיע לראשונה היית מתאהבת בדמות. אם כבר החלטת לעשות ריפ רוף מוחלט לכל הקודש שהוא סטארטרק, ולעשות את "נקמתו של קאן" בלי שתהיה שום נקמה מעורבת בעניין, לפחות תשקיעי קצת יותר בנבל שלך. בנדיקט קאמרבאץ' הוא שחקן בחסד עליון. הוא וודאי עשה תאטרון נפלא בצעירותו. אבל נבל הוא אינו.
    זה היה גם ריפ אוף לקאן. פה מתחיל מונולוג של חנונים שבעצם מסביר לך שהדמות של קאן לא הייתה אמורה להיפגע מעצם המציאות החלופית של ג'י ג'י אברהמס כי הרי הספינה שלו שוטטה בחל במשך מאות שנים על פי הקו הסיפורי של עולם הסטארטרק. לסיכום העניין, פיקארד היה גומר את התרחיש הזה תוך עשר דקות והולך לשתות תה.
    [התגובה נערכה]

  3. הו. איזו קטילה מרהיבה.
    כמובן שאלך לראות את הסרט, עניין של מסורת.
    אבל לקרוא ביקורת כזו, זו חוויה בפני עצמה.

  4. הי יונתן,

    ניסיתי בכוח, וזה היה קשה, לא לספיילר בביקורת. חבל שספיילרת בתגובה, ועוד בלי אזהרה.

    לגבי הפרק שציינת, אכן ראיתי אותו לא מזמן. אפילו סיכמתי אותו פה. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=572241009467803&set=a.557029660988938.126100.557015564323681&type=1

    אני מתכננת לכתוב מאמר נוסף רווי ספוילרים, ולהתייחס גם לנקודת זהותו של הנבל, ולמה היא לא עובדת כמו שצריך ולמה היא מבוזבזת וכל זה (כולל ניטפוקים רבים).

  5. אני חושב שהאנטרפרייז הממש מקורית הייתה פריגטה בריטית מתחילת המאה ה18. מאז היו עוד איזה ארבעים כאלה בבריטניה וארה"ב. זה שם פופולארי לתחבורה.

  6. בהחלט. ומה שהכי משעשע זה שמעבורת החלל אנטרפרייז נקראה כך בגלל לחץ אדיר של מעריצי מסע בין כוכבים שיקראו למעבורת החלל הראשונה אנטרפרייז. בסוף היא אפילו לא טסה לחלל, כי היא היתה רק אב טיפוס.
    אבל היא מעבורת חלל והיא שם. אני לא יודעת אם המתרגם או המתרגמת של הסרט שיש דבר כזה מעבורת חלל אנטרפרייז ולכן החליטו לקרוא לה בסרט "מעבורת" או שהם פשוט שמעו על מעבורות החלל של ארצות הברית ולכן החליטו שחללית = מעבורת. לא ברור לי העניין הזה בכלל.
    אבל בשורה התחתונה גם spaceship וגם shuttle תורגמו שם כ"מעבורת".

  7. לא ראיתי את הסרט החדש.
    ראיתי את כל סרטי סטאר טרק ואת רוב הסדרות. עד היום. פרט לזה. הם הרגישו כמו סטארטרק, (אנטרפרייז כבר לא)
    גם כשהיו בינוניים ומטה, לדוגמת הסרט הרביעי, התשיעי והעשירי.
    אמרתי למישהו שהיה בטרום הבכורה של הסרט הזה, שג'יי. ג'יי מייצר מד"ב, שהוא, סליחה על ההתנשאות מיועד לאנשים עם אינטלגנציה ממוצעת. בעבר הז'אנר תמיד כיוון גבוה, לפחות מבחינה אינטלקטואלית אם לא מבחינה אמנותית, ועכשיו ובכן, לא מפתיע שהרעיונות המד"ביים לא נכונים, לא מפתיע שהסרט לא מעורר רגש, כי גם הקודם לא עשה את זה. המד"ב של ג'יי ג'יי הוא חלש ושטחי. גם מתוך פרק שניים. הסדרה ההיא שהוא מעורב, לא זוכר את שמה(זאת עם השחקן של דנטור משר הטבעות). הוא מספק בידור קליל, ולא פילוסופיה-מה שמד"ב טוב תמיד מספק.
    מה שמטריד שטרנדים מסחריים מאפשרים לבמאים כמוהו לשגשג.

  8. בסך הכל נישמע בדיוק כמו החלק הראשון – אקשן טוב עם סיפור בינוני מינוס ומד"ב של סלט כוכבים ולולאות זמן ברוטב חורים שחורים (שמשום מה ניראה יותר כמו רוטב עגבניות).

    אגב, לגבי השם – אמנם היו הרבה ספינות שניקראו "אנטרפרייז", אבל השם בסידרה המקורית ניתן בגלל "אנטרפרייז" מאוד ספציפית – נושאת המטוסים האמריקאית שלחמה במידוויי, בגוואדלקאנאל ובעצם כמעט בכל הקרבות המכריעים באוקיינוס השקט במילחמת העולם השנייה.

  9. שרון, אף אחד, אבל אף אחד, לא יטעה ויחשוב אותי למעריץ של אברהמס…אבל הסדרה הזו שאתה מדבר עליה, פרינג' היא סדרת מד"ב אדירה, דרמה מצויינת, ומתח מעולה(למעט עונה 5 המיותרת), וכמו ברוב הסדרות שהוא 'מקושר' אליהן, הוא היווה רק חלק מהרעיון הראשוני של הסדרה, ולאחר מכן, אנשים אחרים נטלו את השרביט (ומזל גדול שזה אכן כך).
    בסה"כ, יש סכיזם משמעותי בין העבודה הטלויזיונית שלו(שחלקה מצויין, אם כי לא תמיד ב'אשמתו'), והעבודה הקולנועית הממש לא מזהירה שלו. ההבדל הגדול הוא שהדברים האחרים שהוא עשה לא נסמכים על מורשת היסטורית מצולמת ומתועדת כמו סטאר-טרק, שאברהמס(כשסוף סוף אמר את האמת) לא ממש אוהב, ולכן אין לו סיבה לעשות שום דבר לרצות את המעריצים כשהוא מראש לא פונה אליהם.

  10. בנוסף, על מנת לחדד, את ערימת הזבל שהוא מגיש בתור טרק אפשר ורצוי לא לצרוך.
    מורשת מס"ב תשרוד אותו, את הריבוטים שלו (ושל הכנופיה שלו), ואת "קו הזמן האלטרנטיבי" חסר השכל, יכולת, והגיון (שלא לדבר על ערכי הטרק).

  11. מאוד התאכזבתי מהסרט.
    כמו שנכתב בביקורת, כסרט אקשן הוא נחמד אפילו יותר מנחמד, אבל התסריט נוראי.
    אין לי בעיה עם חורים בעלילה בסרטי מד"ב, Suspension of disbelief וכאלה, ברור לי שלרוב זה מחייב, אבל כאן זה היה נוראי, כאילו התסריטאים ניסו לעשות ספגטי אינטרגלקטי ורק חיפשו מסננת מספיק גדולה.

    אני חייב להודות שמאוד אהבתי את הסרט הראשון, הרגשתי שסטאק טרק צריכה חידוש, משהו שיביא אותה לשנות ה-2000 ולקהל חדש, ואני מסתדר מצוין עם הסרטים של ג'יי ג'יי, אבל כאן הוא איכזב אותי.

  12. עלול להכיל ספוילרים!!!

    אני יחסית נהנתי מהסרט, (למרות שזה לא דבר נדיר, יש סרטים שלפעמים אני רואה שיש עליהם ביקורות נוראיות ואני נהנתי.)
    כמובן שזה לא אותו הדבר כמו הסרטים המקוריים, אבל הסרט הזה גם נחמד.
    אני חייב להסכים אם זה שדמותו של חאן הייתה ממש לא משכנעת,
    מתוך עשר הייתי נותן לסרט 7.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.